Google

zondag, december 21, 2008

verslag uitwisseling

Afgelopen zaterdag, 20 december 2008, vond er weer een uitwisseling in café D'n Terp plaats tussen het Ouderenbiljart Oirlo (OBO) en de biljartvereniging Onder Ons Oirlo (OOO).

De wedstrijdstart was om 10.00 uur. De laatste partij eindigde om 17.30 uur.
Door 24 deelnemers werden in 12 partijen de keus gekruisigd.
Tussendoor werd door de sponsor van OOO, café biljart D'n Terp, voor de inwendige mens gezorgd in de vorm van broodjes en snacks.
Gespeeld werd volgens het telsysteem van de Biljartbond Hort – Venray.

In de 4 ochtendpartijen nam OBO meteen een forse voorsprong van 9-4. De kraker van de ochtend was een spannende partij tussen Piet Versleijen (OBO) en Geert Steeghs(OOO). Piet wist uiteindelijk de winst net voor de neus van Geert weg te kapen.

In de middagpartijen kwam OOO echter sterk terug. Na de winst, in de 4e partij, van Hans Engbrocks (OOO) op Louis Voermans (OBO) was het tij gekeerd en stond OOO op een voorsprong van 13-12. Deze voorsprong werd door OOO gestaag uitgebouwd naar 19-13. In de laatste 2 partijen van de dag zette OBO nog wel een eindsprint in maar kwam uiteindelijk toch de extra punten te kort.

Door beide verenigingen werden 6 wedstrijden gewonnen. Het best realiseerde uiteindelijk het team van OOO haar caramboles met een scoringspercentage van 91% tegen 80% van het team OBO. OOO ging, mede hierdoor, uiteindelijk met de winst aan de haal. Einduitslag 19-17.

Het algemene gevoelen was dat we terug konden kijken op een geslaagde en gezellige dag met wederom een grote betrokkenheid van de leden van beide verenigingen. De sfeer onderling was goed en de ontmoeting werd door de deelnemers zéér op prijsgesteld. Voor herhaling vatbaar.